Marsipanägg

Egna marsipanägg, fyllda med tranbär. Gott och vackert påskgodis som alla åldrar kan vara med och pyssla ihop.

Du behöver

  • 100 g marsipan
  • (Arrak eller punsch)
  • 2 msk sötade och torkade tranbär (18 st)
  • (Gul, röd och grön karamellfärg)
  • (25 g ljus choklad)

Gör så här:

Om du vill smaksätta marsipanen så börja med att tillsätta några droppar arrak eller punsch. (Hoppa över detta om godiset ska bli helt alkoholfritt!) Dela sedan marsipanen i tre lika stora bitar. Väg gärna.

Färga varje bit med 3-4 droppar karamellfärg. Rulla och knåda marsipanbitarna tills de har en jämn färg. Ta mer färg om du tycker de är för ljusa. (Vill du inte använda färg så hoppa över detta - äggen smakar precis lika gott utan.)

Rulla ut bitarna till tre lika långa rullar och dela varje rulle i 6 bitar.

Tryck in ett tranbär i varje bit och rulla den till en boll. Forma sedan bollen till en ägg genom att trycka till spetsen försiktigt. Det kan gå lättar om du rullar ägget mot en bänk.

Strö lite florsocker på en arbetsbänk och lägg äggen intill varandra.

Smällt chokladen i vattenbad eller mikro och dekorera äggen med hjälp av en gaffel.

Förvara äggen svalt. De håller flera veckor om de förvaras i en tät burk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...