![]() ![]() Marsipanägg![]() Egna marsipanägg, fyllda med tranbär. Gott och vackert påskgodis som alla åldrar kan vara med och pyssla ihop. Du behöver
Gör så här:Om du vill smaksätta marsipanen så börja med att tillsätta några droppar arrak eller punsch. (Hoppa över detta om godiset ska bli helt alkoholfritt!) Dela sedan marsipanen i tre lika stora bitar. Väg gärna. Färga varje bit med 3-4 droppar karamellfärg. Rulla och knåda marsipanbitarna tills de har en jämn färg. Ta mer färg om du tycker de är för ljusa. (Vill du inte använda färg så hoppa över detta - äggen smakar precis lika gott utan.) Rulla ut bitarna till tre lika långa rullar och dela varje rulle i 6 bitar. Tryck in ett tranbär i varje bit och rulla den till en boll. Forma sedan bollen till en ägg genom att trycka till spetsen försiktigt. Det kan gå lättar om du rullar ägget mot en bänk. Strö lite florsocker på en arbetsbänk och lägg äggen intill varandra. Smällt chokladen i vattenbad eller mikro och dekorera äggen med hjälp av en gaffel. Förvara äggen svalt. De håller flera veckor om de förvaras i en tät burk. ![]() ![]() ![]()
|
|