MarsipanäggEgna marsipanägg, fyllda med tranbär. Gott och vackert påskgodis som alla åldrar kan vara med och pyssla ihop. Du behöver
Gör så här:Om du vill smaksätta marsipanen så börja med att tillsätta några droppar arrak eller punsch. (Hoppa över detta om godiset ska bli helt alkoholfritt!) Dela sedan marsipanen i tre lika stora bitar. Väg gärna. Färga varje bit med 3-4 droppar karamellfärg. Rulla och knåda marsipanbitarna tills de har en jämn färg. Ta mer färg om du tycker de är för ljusa. (Vill du inte använda färg så hoppa över detta - äggen smakar precis lika gott utan.) Rulla ut bitarna till tre lika långa rullar och dela varje rulle i 6 bitar. Tryck in ett tranbär i varje bit och rulla den till en boll. Forma sedan bollen till en ägg genom att trycka till spetsen försiktigt. Det kan gå lättar om du rullar ägget mot en bänk. Strö lite florsocker på en arbetsbänk och lägg äggen intill varandra. Smällt chokladen i vattenbad eller mikro och dekorera äggen med hjälp av en gaffel. Förvara äggen svalt. De håller flera veckor om de förvaras i en tät burk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladerSomriga salladerI värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor! VegetarisktNyttigt utan nötterHoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter. Mors dagMors dagTill mors dag behövs inga påkostade presenter, men frukost på sängen uppskattar alla! Baka mjuka scones eller kärleksfulla vaniljbagels.
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|