MockatryffelKaffe och choklad gifter sig gärna - det blir vuxengodis som kanske får vara ifred för barnen? Du behöver
Gör så här:Cirka 20 stycken Smörj en form. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull, ta från värmen och rör ner den hackade chokladen. Fortsätt röra tills blandningen är jämn och blanda då ner kaffet. Häll i formen och ställ i kylskåp att stelna i cirka 2 timmar. Ta fram formen och använd två teskedar och händerna till att forma kulor. Rulla i kakao. Sätt in i kylen igen i en lufttät behållare och låt stelna färdigt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! TorsdagÄrtsoppanÄrtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november! Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak. Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa, och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa! Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor, gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|