Tryffel med mandel och vaniljVerkar det svårt att göra tryfflar? Ingen fara, det här receptet klarar de flesta av. Du behöver
Gör så här:Cirka 20 stycken Smörj en form. Hacka chokladen. Hacka mandlarna fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner mandel och vanilj. Slå upp i formen och ställ i kyl att stelna i cirka 2 timmar. Ta fram formen och använd två teskedar och händerna till att forma kulor. Rulla i hackad mandel eller florsocker. Sätt in i kylen igen i en lufttät behållare och låt stelna färdigt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! HembakatBaka bättre bröd!Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|