Citronfudge
Citronfudge som riktigt smälter i munnen passar bra som påskgodis!
Du behöver
- 2 1/2 dl grädde
- 600 g strösocker
- 1 dl syltat apelsinskal
- 50 g glykos
- rivet skal av 1 citron
- 80 g kokosfett
- (5 droppar gul karamellfärg)
Gör så här:
Klä en form, cirka 25X30 centimeter med bakplåtspapper.
Borsta och tvätta citronen noga och finraspa skalet. Finhacka det syltade apelsinskalet.
Blanda grädde, socker, citronskal, apelsinskal och glykos i en stor gryta.
Koka upp och se att allt blandas. Koka sedan på medelhög värme till smeten når 118 grader - använd en digitaltermometer och rör inte i smeten under tiden den kokar.
Kyl sedan grytan, gärna i vattenbad under omrörning. Blanda ner kokosfettet tillsammans med eventuell karamellfärg och rör till det löst sig.
När smeten börjar tjockna eller når 60 grader hälls den upp i formen. Ställ svalt minst över natten och skär sedan fudgen först i kuber och sedan i trekanter. Låt den gärna stå till sig någon dag innan den serveras.