Citronfudge

Citronfudge som riktigt smälter i munnen passar bra som påskgodis!

Du behöver

  • 2 1/2 dl grädde
  • 600 g strösocker
  • 1 dl syltat apelsinskal
  • 50 g glykos
  • rivet skal av 1 citron
  • 80 g kokosfett
  • (5 droppar gul karamellfärg)

Gör så här:

Klä en form, cirka 25X30 centimeter med bakplåtspapper.
Borsta och tvätta citronen noga och finraspa skalet. Finhacka det syltade apelsinskalet.
Blanda grädde, socker, citronskal, apelsinskal och glykos i en stor gryta.
Koka upp och se att allt blandas. Koka sedan på medelhög värme till smeten når 118 grader - använd en digitaltermometer och rör inte i smeten under tiden den kokar.
Kyl sedan grytan, gärna i vattenbad under omrörning. Blanda ner kokosfettet tillsammans med eventuell karamellfärg och rör till det löst sig.
När smeten börjar tjockna eller når 60 grader hälls den upp i formen. Ställ svalt minst över natten och skär sedan fudgen först i kuber och sedan i trekanter. Låt den gärna stå till sig någon dag innan den serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...