ChokladkrispKrispiga och chokladiga små godisbitar som går lätt att göra. Du behöver
Gör så här:Cirka 20 knäckformar. Ställ ut formarna på en bricka. Grovhacka mandeln eller mixa den grovt. Blanda den med pumpakärnorna. Grovhacka chokladen. Värm sockret i en kastrull eller stekpanna så det smälter. OBS! Sockret blir väldigt varmt och det är lätt att bränna sig. (Detta är ett momtent som barn absolut inte ska göra själva...) Rör ner mandel, pumpakärnor och puffat ris i sockret. Blanda om snabbt och lyft från värmen. Lägg ner chokladen och rör om så att allt blandar sig. Klicka ut smeten i knäckformar med hjälp av två teskedar. Ställ formarna svalt i en halvtimme. Förvaras gärna svalt men inte kallt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LyxfikaBästa bakelsetipsenSnabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika. FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!
Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|